Sofistik i Fides

Treba li Vam SOFiSTiK ili su Vam dovoljne neke jednostavnije aplikacije ovisi o tome koju vrst proračuna trebate te koju razinu točnosti želite postići. O ovome ovisi složenost modela, a što su oni složeniji, jednostavnije aplikacije gube na svojoj atratktivnosti u korist SOFiSTiKa.

SOFiSTiK programska rješenja kod nas se primjenjuju na raznim inženjerskim projektima od 1995. godine. Većina mostova a i mnoge druge konstrukcije projektirale se se pomoću njih. SOFiSTiK aplikacije pokrivaju širok raspon inženjerske problematike uz pouzdanost i točnost rješenja kakve postižu samo neki vrhunski proizvođači ovakvih aplikacija.

Da li je SOFiSTiK kompliciran za korištenje? Možda. Onoliko koliko su složeni proračunski modeli, a onda je, kroz svakodnevni rad, vidljivo da su SOFiSTiKovi predprocesorski i postprocesorski moduli, na razini njihovih solvera, intiutivni i da sadrže vrhunsku inženjersku logiku u proračunima konstrukcija, posebno kada se koristi i u AutoCAD okružju ili s jednostavnim Fides sučeljima za pojedine inženjerske probleme.

Repozitorij

Workshop

Belgrade 2009