CostOS by Nomitech

Proces procjene troškova ključan je za svaku tvrtku koja je u doticaju sa projektima ili je projektno orjentirana. Troškovi su kritični i ključni dio projekta te je potrebno dobro procjeniti troškove vlastitih ulaganja u projekt i pronaći najbolje rješenje za sebe, a da zahtjevi klijenta budu izvršeni, što u konačnici donosi veći profit i nove poslove.

Cost Estimating i kalkulacije

Nomitechov software CostOS čini upravo to. CostOS dizajniran je za tvrtke koje žele poboljšati svoj plasman na tržištu prilagodbom na moderne izazove procjena troškova brzom, preciznom, jednostavnom, manje riskantnom i pouzdanom informacijom vlastitih troškova.
CostOS nudi integraciju sa svim aktualnim tehnologijama kao što su BIM 5D,  GIS i Cloud uz veliku zaštićenost podataka i kompatibilan je sa softwerima za upravljanje projektima kao što je Primavera P6.

Industrije

Primjenu Cost Estimating softwarea najprije će pronaći tvrtke građevinskog sektora, energetike, naftna industrija i rudarstvo. Kompatibilnost i integrabilnost sa postojećim softwareima koji se koriste znači nadogradnju postojećeg sustava a ne prelazak na novi. Također, kompatibilnost CostOSa je ostvarena i sa sveprisutnim Excelom.

Građevinarstvo

Količine se mogu računati na mnogo načina. Mogu se unostiti ručno ili uvesti iz tablica, PDF datoteka ili CAD nacrta. CostOS nudi još dvije opcije, a to su uvoz količina direktno iz BIM nacrta i GIS karata.
BIM je potpuno sinkroniziran i uklopljen u CostOS. Količine se mogu računati neovisno o BIM platformi koja se koristi (Revit, Archicad, Bentley, DDS itd.) i više modela može biti učitano istovremeno i to sa različitih BIM platformi.
CostoOS je dizajniran prema industrijskim standardima kako bi zadovoljio sve izazove što ga čini tehnološki najnaprednijim Cost Estimating softwareom na tržištu danas.

https://www.nomitech.eu/wp-content/uploads/2015/11/shutterstock_180419903-min.jpg

Energetika

Procjene u energetici mogu biti komplicirane. Konstantna evolucija projektnog okvira (project scope) i limitirano vrijeme čine odluke procjene i budžeta kompliciranim i riskantnim.
CostOS je dizajniran da služi od ranih faza procjena do detaljne FEED analize. Moćni parametarski softwareski engine koristi se za procjene inženjerskih projekata i podržava kritične parametre poput projektnog scopea, inženjerskih parametara, čak i parametre poput nabave i proizvodnje opreme.

https://www.nomitech.eu/wp-content/uploads/2015/11/4-min.jpg

Rudarstvo

Uz parametarski engine i GIS mogućnosti CostOS omogućuje izradu optimalnih layouta rudnika, metodologija, potrebnih strojeva specifičnih za metodologiju i procjene troškova prerade i transporta rude, sve uz inženjerske paramtere.

https://www.nomitech.eu/wp-content/uploads/2015/11/mining800X600.jpg

Dodtne mogućnosti i informacije potražite na stranicama tvrtke Nomitech – https://www.nomitech.eu/