Oracle Primavera EPPM

Primavera Systems Inc. od svog osnutka 1984. bavi se razvojem aplikacija za upravljanje projektima, i uvijek je bila u vrhu najkvalitetnijih svjetskih proizvođača sotvera iz ovog područja. Krajem 2008. kupuje je Oracle i danas djeluje kao Global Business Unit unutar Oraclea.
Tijekom više od 25 godina postojanja,  Primavera je postala i danas predstavlja standard u rješenjima za upravljanje velikim i kompleksnim inženjerskim projektima. Od 2000. godine, među prvima, nudi rješenja za upravljanje projektima na korporativnim razinama, te je danas predvoditelj tržišta u ovom segmentu a rješenja se implementiraju u svim industrijskim granama  – ICT, financijski sektor, energetska i naftna industrija, vojna i avio-industrija, javne i državne institucije, itd…

Primakon je dio Oracle Partner Networka i jedina je certificirana konzultatnska kuća za implementaciju Primaverinih rješenja za područje Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Oracle Primavera je isključivo fokusirana na pomoć projektno intenzivnom poslovanju upravljajući cijelim životnim ciklusom portfelja projekata, uključujući projekte svih veličina. Procijenjeno je da je Primavera proizvodima upravljano projektima čija vrijednost ukupno premašuje više od $6 trilijuna.

Poduzeća se okreću Primavera rješenjima za upravljanje portfeljima projekata kako bi im pomogla u donošenju boljih odluka pri upravljanju portfeljima, evaluaciji rizika i nagrada povezanih sa projektima i određivanju da li postoji dovoljno resursa sa pravim stručnostima za obavljanje posla. Ova najbolja u klasi rješenja, osiguravaju sposobnosti izvršenja i kontrole projekata potrebne za uspješnu isporuku projekata na vrijeme, unutar proračuna i sa željenom kvalitetom i dizajnom.